Tilbage til Startsiden
Vore aktiviteter
Vor kalender
Info om gildet
Kontakt os
Gammel-Uglen
Pøt Mølle Løbet
Debatten
Gildesider
Links til andre

 

Klik her og se sidste nyt!
Begivenheder

Velkommen hos
Sct. Georgs Gildet
i
Hammel

Sagnet om Sct. Georg

Fredslyset kommer til Hammel      28. november 2012   -   kl. 18:00

Vær med til at modtage Fredslyset. Alle kan deltage uden noget specielt politisk, religiøst eller andet tilhørsforhold. Efter højtideligheden på rådhuset i Hammel bringes det videre i fakkeltog til In-Side.
En flamme spredes …

Onsdag, den 28. november 2012, sendes Fredslyset med intercitytoget rundt i landet. Det er Sct. Georgs Gilderne i Danmark, der for 17. gang lader flammen sprede sig, som et lys og symbol for fællesskab, forståelse, fred og venskab.

Flammen blev oprindeligt tændt ved den evige flamme i fødselsgrotten i Betlehem. Her i Danmark opbevares flammen hele året i Sankt Laurentii Kirke i Roskilde, hvorfra den tirsdag aften den 27. november føres i fakkeltog til Roskilde Domkirke. Efter højtideligheden i Domkirken, udleveres den til de fremmødte som, hvis de ønsker det, kan tage flammen med sig hjem til videre udbredelse.

Onsdag morgen afgår Fredslyset fra Roskilde banegård med IC3-toget kl. 10.20, og gildebrødre ledsager det rundt i landet, hvor det lokale Sct. Georgs Gilde modtager flammen på bane­gården og bringer den videre til sygehuse, plejehjem, spejdere og til alle der måtte ønske at modtage flammen fra Fredslyset. Mange opbevarer flammen til juleaften, så lysene på juletræet kan tændes med flammen fra Betlehem.

Sct. Georgs Gildet i Hammel modtager som vanligt Fredslysflammen i Skanderborg og efter en kort ceremoni på Rådhuset føres Fredlyset i fakkeltog til InSide i Hammel, hvor Sct. Georgs Gildet sammen med byens spejdere højtideligholder budskabet og offentliggør hvem, der modtager gildets donation.

Sct. Georgs Gildet opfordrer alle til at modtage Fredslyset som en gave og give det videre med budskabet: "Fred på Jorden".

Efter arrangementet kan alle, der har lyst, få deres eget lys tændt ved Fredslysets flamme.

For yderligere oplysninger - både om Fredslyset og om Sct. Georgs Gilderne - kan man rette henvendelse til Erling Kjer; se kontaktsiden.

  

 

Søndag 2. december kl. 19:00 Fredsgudstjeneste i Haurum Kirke
Spejderne tænder lysene ved altret i Haurum kirke med flammen fra Betlehem
.

                                       

 

  Siden er  opdateret den 10. november 2012 - Har du spørgsmål til siden, så kontakt webmasteren eller gildemesteren.

Chart.dk

Søger du noget bestemt? Skriv det her:    
 

Her fortsættes til Landsgildet