Tilbage til Startsiden
Vore aktiviteter
Vor kalender
Info om gildet
Kontakt os
Gammel-Uglen
Pøt Mølle Løbet
Debatten
Gildesider
Links til andre

 

Klik her og se sidste nyt!
Begivenheder

 

Velkommen hos
Sct. Georgs Gildet
i
Hammel

Sagnet om Sct. Georg

 

Titlen på Pøt Mølle Løbet 2005 er "I Sirius patruljens Slædespor"

Løbet afvikles lørdag nat den 2. april 2005 fir stor-spejdere og seniorer fra hhv. DDS og KFUM-
Spejderne i Hammel. Natløbet fortsætter søndag den 3. april 2005, hvor mikro/bævere, mini/ulve
og juniorer fra samme korps i Hammel er på dagløb i skovene omkring Hammel.

Lidt geografi... Grønland er verdens største ø og hører sammen med det nordamerikanske kontinent, idet afstanden på det smalleste sted i Nares Strait kun er 26 km. Ad denne vej er en stor del af dyre- og planteverdenen samt landets første mennesker indvandret.
Det nordligste punkt er Kap Morris Jesup, der er det nordligste landområde i verden, kun 740 km fra Nordpolen. Det sydligste punkt er Kap Farvel, 2670 km fra Kap Morris Jesup, og på højde med Oslo i Norge. Grønland er 1050 km på det bredeste sted.
Sirius patruljen er en slædehundepatrulje, som siden 1950 har overvåget Grønlands  nordøstkyst. Det er en enorm strækning på 3000 kilometer gennem et barsk og koldt klima, hvor ingen mennesker bor. Turen tager op til fire måneder.
Patruljens medlemmer består af to mænd og et spand hunde, som trækker slæden. Slæden er tungt lastet med mad og anden proviant, som skal holde både mænd og hunde forsynet gennem hele turen. Der er ikke plads til mændene på slæden, så de må løbe på ski ved siden af. Om natten sover mændene enten i telt eller i fangerhytter - sommetider er teltet det eneste sted, de finder ly mod snestorme...
Lidt historie...
Slædehunde kommer traditionelt fra en af fire bestemte hunderacer, men man kan også finde slædehunde, som er en blanding af forskellige racer. Hele livet er slædehunden trænet til det, den er allerbedst til: At løbe.
Der er 4 primære hunderacer: Alaskan Malamute,  (den største og stærkeste slædehunderace, som dog er mere udholdende end hurtig.) Samojedhund, (der stammer fra Rusland. Ikke bare en dygtig slædehund, men også en populær familiehund.) Siberian Husky (lettere og mindre end andre slædehunderacer, men særdeles hurtig og atletisk. Stammer også fra Rusland) og endelig Grønlandshunden. (Nogle mener, at hunden nedstammer fra polarulven. Racen har udviklet sig uden menneskets indgriben siden 1500 tallet)
Dagløb for
mikro/bævere
mini/ulve
og juniorer
Løbet starter i Engedal  søndag den 3. april 2005 klokken 09:00 med flaghejsning.
Klokken 09:15 går alle til deres poster - og et spændende orienteringsløb i skovene omkring Hammel er i gang.
Se invitationen til dagløbet!
Natløb for
stor-spejdere
og seniorer.
Årets Pøt Mølle løb for de største spejdere afvikles langt fra Pøt Mølle.
Alle har fået brev fra Grønland om opgaven. Vi håber, at spejderne får en rigtig god oplevelse på de bemandede poster i ukendt? terræn. Der vil blive informeret meget mere om løbets afvikling og opgaver, når startskuddet lyder lørdag, den 2. april 2005.
Se invitatitionen til natløbet for de største spejdere

Se resultatlisten, billeder fra løbet og præmieoverrækkelsen samt afslutnings-showet i Engedal
 

  Siden er  opdateret den 23. april 2010 - Har du spørgsmål til siden, så kontakt webmasteren eller gildemesteren.

Chart.dk                                                      Her fortsættes til Landsgildet